View Single Post
Staro 08.06.2025., 07:47   #64
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Uspio sam nešto napraviti, iako nisam zadovoljan.

Spojio sam Fritz router i HT-ov Speed WIFI Mesh satelit (okrugli Arcadyan), ali ne radi kao mesh repeater, a to mi je najbitnije. Pokušao sam ih spojiti WPS-om, ali ništa od toga.
U konfiguratoru routera se vidi smart uređaj, ali nigdje nema mogućnost podešavanja tj. određivanja hoće li on biti master ili satelit.
Web konfigurator satelita je okljaštren do bola i ni tamo nema nikakve opcije izbora u kojem mode-u će uređaj raditi.

Očigledno da svi ti sistemi rade dobro kada radiš novu mrežu od mastera i satelita iste marke, ali kada već imaš mesh router onda sve to pada u vodu.

Tokom dana ću pokušati upogoniti COVR po uputama koje mi je linkao Nikky, ali ću napraviti promjenu u postupku. Naime, u jednom koraku vršite izbor mesh mreže. U uputama piše da je ime mreže na stickeru uređaja i tako od njega radite mastera. Umjesto da radim novu mrežu gdje će COVR biti master, pokušati ću ga priključiti na postojeću mesh mrežu tj. da bude satelit.

OSZAR »