Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.09.2024., 19:16   #2341
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
pa nek reklamiraju dobavljaču... barem je seagate fleksibilan ako mu se pošalje disk na RMA. gotovo nikad ne odbiju reklamaciju.

pitanje je samo da li dobavljač želi to odraditi.

ako je mall uvoznik - onda im se neda i ne vidim drugi razlog.

ako je DOA disk, onda je procedura drugačija. kod doa-e moraš dobiti NOVI uređaj. kod obične reklamacije ne moraš.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 20:53   #2342
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
sta znaci DOA?
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 20:53   #2343
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
dead on arrival
Staro 03.09.2024., 20:59   #2344
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
doa za krajnjeg kupca i u zakonskoj regulativi kao obveza ne postoji.
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 21:03   #2345
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Pa onaj prvi link tog diska je pobrisan, ovaj koji sad imaju na lageru (skuplji) je vjerovatno od drugog dobavljača i pod drugom šifrom ga vode pa ga zato dotična ne vidi.
Takve stvari se ne mogu rješavat telefonom.
Napiši mejl, linkaj taj novi proizvod i objasni im situaciju.
I realno, ne moraju ti isporučiti nešto što ne žele, iako je mall fleksibilan i ne vidim razloga zašto ne bi.
Jesam, ali još nisam dobio odgovor. Spreman sam i na povrat, nije smak svijeta, ali mislim da treba reagirati i pisati o ovakvim stvarima radi ostalih kupaca.
Kao što sam i napisao, smeta me ta app metoda, laži i jednostrano otkazivanje plaćene naružbe ili u ovom slučaju, promjena odabranog načina za rješavanje reklamacije.
Ako sam označio da želim novi artikl (a mogao sam označiti i Povrat i popravak), onda je valjda red da me najprije obavijeste da ne mogu to ispuniti, ispričaju se i ponude povrat a ne jednostrano odluče evo ti povrat i kraj.
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 21:15   #2346
jp_rv
Premium

Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
doa za krajnjeg kupca i u zakonskoj regulativi kao obveza ne postoji.
Točno.
Šta ne znači da ne postoji kao procedura. Svaki uvoznik i svaki proizvođač ima doa proceduru. To šta ona nije izložena prema kupcima nije razlog da ju se ne odradi.
Nama je proizvođač odobravao kompletan trošak novog uređaja kod prijave na doa-u ako je bila opravdana i u roku, za marke za koje smo mi bili uvoznici.
Ako smo kupovali od hr distributera, svi su odobravali doa-u unutar rokova.
Mall kao uvoznik ju mora imati.
Mall kao trgovac ju ne mora imati. Ali mora ispoštovati jamstvo. Povrat para nije jamstvo. Jedno regulira zakon o zaštiti potrošača, drugo regulira zakon o obveznim odnosima.
Staro 03.09.2024., 22:03   #2347
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Old.machine Pregled postova
Danas mi je stigao iz Mall-a Seagate IronWolf. Apsolutna nikakva zaštita, kao se šalje pismo. Omotali disk ostatkom kutije. Prije 2-3 mjeseca uzeo sam Toshiba HDD iz Mindfactorya i stigao je potpuno omotan zračnim jastucima.

A zamislite kako ih oni transportiraju tek i kako ih skladiste. Zaobilazit mall...

Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk
njOob je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2024., 23:20   #2348
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Malo se informiraj prije komentiranja. Uredno prodaju taj isti disk na svojoj stranici.
Prodajem i ja 5 istih diskova od 5 razlicitih dobavljaca.

Sto da se tocno informiram?

Jedno je prodaja, sasvim drugo je rma proces.

Pojasni ekipi prije prijave institucijama koji dio se MORA napraviti.

Novi artikal / Popravljeni artikal / Povrat sredstava.

Eto.

Sent from my CPH2449 using Tapatalk

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 11:49   #2349
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Prodajem i ja 5 istih diskova od 5 razlicitih dobavljaca.

Sto da se tocno informiram?

Jedno je prodaja, sasvim drugo je rma proces.

Pojasni ekipi prije prijave institucijama koji dio se MORA napraviti.

Novi artikal / Popravljeni artikal / Povrat sredstava.

Eto.

Sent from my CPH2449 using Tapatalk

nije bas tako...

po zadnjem zakon, https://informator.hr/zakoni/10820-z...eznim-odnosima
Članak 410. stavak 3 i 4

... ili bi mu time bili prouzročeni nerazmjerni troškovi ... naravno da mu to ide u korist... a tko ce dokazati koliko su nerazmjerni... sud.. mos si mislit.. nit novaca nit vremena ... pogotov HŽ like - hrvatsko sudstvo

Shuky je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 12:15   #2350
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Ja bih zabranio ovu temu s Mall.hr na pce forumu.

Toliko šljama izađe na površinu da mi je muka uopće biti ovdje na forumu s tim inspektoratima, prijavama i sličnime gdje ekipa nateže kožicu od sreće kad zajebe mall.hr za 1€ a kad oni trebaju dati 1€ više za novi uređaj onda kmečanje i prijava inspektoratu.

Budite muškarci, ne curice koje plaču, kako tu na forumu, tako i u mall.hru a i životu.

Ma sam sebi ću prijaviti post, pa modovi, maknite ga ako mislite da nije u redu.
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 12:22   #2351
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
A jeste našli trgovinu koju ćete žaliti.. zbog njih je uveden zakon da se za snižene artikle mora prikazati najniža cijena u zadnjih 30 dana jer im je redovita praksa bila dizati cijene prije sniženja, a da ne govorim o tome da oni nisu prikazivali tu najnižu cijenu do prije mjesec dana, a sad kad i prikazuju zapravo samo stave tekst "Najniža cijena u razdoblju od 30 dana prije sniženja." na artikl koji je na akciji i tjt što nema veze s onime što bi trebali prikazivati.

Evo primjera njihove akcije: https://www.mall.hr/vesla/aqua-marin...minij-4dijelno
U drugim trgovinama redovna cijena ovoga je 40€.

Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 04.09.2024. u 12:27.
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 13:22   #2352
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Autor tskarda Pregled postova
Toliko šljama izađe na površinu da mi je muka uopće biti ovdje na forumu s tim inspektoratima, prijavama i sličnime....
Potpis.
Baš zbog toga ne treba ljudima ni linkat dobre ponude i akcije iz te trgovine, a fala bogu ima ih, ja sigurno više neću.
To je jedina trgovina koja ima realne i velike popuste, tamo sam uštedjeo sigurno par stotina eura zadnjih mjeseci.
Ali uvijek isto kmečanje, koliko čega ima na lageru, zašto samo 5 kom, zašto je prekrižena cijena velika, zašto isporuka traje 10 dana itd...
Pa onda prijetnje, prijave, i sl. proseri.

Mislim da nitko nije prisiljen tamo kupovati pa ne znam ni čemu priče oko toga kako je drugdje.
Kupiš onda tamo di je manja prekrižena cijena, a veća onu koju plaćaš i uživaj, lol.

Naravno da nekad i bude problema ali mall je poznat da se s njima sve može riješiti i uvijek oni popuste, treba samo razmijeniti par mejlova.
Staro 04.09.2024., 13:48   #2353
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Potpis.
Baš zbog toga ne treba ljudima ni linkat dobre ponude i akcije iz te trgovine, a fala bogu ima ih, ja sigurno više neću.
To je jedina trgovina koja ima realne i velike popuste, tamo sam uštedjeo sigurno par stotina eura zadnjih mjeseci.
Ali uvijek isto kmečanje, koliko čega ima na lageru, zašto samo 5 kom, zašto je prekrižena cijena velika, zašto isporuka traje 10 dana itd...

Mislim da nitko nije prisiljen tamo kupovati pa ne znam ni čemu priče oko toga kako je drugdje.
Kupiš onda tamo di je manja prekrižena cijena, a veća onu koju plaćaš i uživaj, lol.

Naravno da nekad i bude problema ali mall je poznat da se s njima sve može riješiti i uvijek oni popuste, treba samo razmijeniti par mejlova.
slazem se u potpunosti sa tobom.
osim da si prestao objavljivati dobre ponude....

Shuky je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 14:01   #2354
popo1
Premium

Citiraj:
Potpis.

Potpis, tamo sam kupio hrpu stvari po baš smiješnim cijenama.
Ne živciraj se zbog ove Ag008 ekipice
A ako bude stvarno nešto povoljno, šibni na PM
popo1 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 14:29   #2355
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor Shuky Pregled postova
Članak 410. stavak 3 i 4...o
Ok, necemo sad o "nedostatku"....

cekam da mi kolega @Mirkopoter samo objasni o cemu da se informiram. Fala.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 04.09.2024., 15:06   #2356
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Ok, necemo sad o "nedostatku"....

cekam da mi kolega @Mirkopoter samo objasni o cemu da se informiram. Fala.
Nemam komentara

Kužim da imaš trgovinu i da ti smeta kad netko odmah spominje inspekciju, pritužbe itd., ali već sam rekao i opet kažem, nikad to ne bih radio niti bih nekoga uputio da to radi za npr tvoj Uzishop ili Futuru IT jer nisu ciganski dućani. Ljubavi nemam prema Mall-u, Ekupi i sličnima koji nemaju ništa drugo osim zavaravajućih ponuda pa se triggeram kad ih netko brani.

U ovom specifičnom slučaju ja vjerujem da je riječ o istom dobavljaču iako ne možemo ni ti ni ja znati sa sigurnošću.
Staro 04.09.2024., 16:46   #2357
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ima dobrih i loših trgovaca. Ima dobrih trgovaca koji imaju “loš dan”. Sve je to za ljude.

Stvari se trebaju riješavati. Mislim da se zna koje su obaveze kupca i prodavatelja. Nije to rocket science. I ja sam par puta morao u par dućana demonstrirati da razumijem svoja prava jer su se pokušali izvući.

Mall.hr je i meni uštedio nešto novaca. Recimo prošao sam 30€ manje za OneBlade. Za te novce odfuram ženu i klinca u pečenjaru
Staro 04.09.2024., 17:23   #2358
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
kupio masu stvari u mall-u.
nikad problema.
jednom bilo nešto neispravno i jednom ja vratio jer mi se nije svidjelo. vratili pare bez ijedne riječi.

ovo điberenje, ali doslovno điberenje kada je neki artikl debelo ispod cijene i onda plakanje mami da ne valja i da žele baš taj dio po toj cijeni mi je balkanizam na najjače.
jesi probao se uđiberit? jesi.
jel prošlo? nije.
i sad bi još prcao trgovca a već si se kod njega uđiberio više puta i bilo ti je dobro.
a u kurac ...
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 17:36   #2359
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Kužim da muljanje sa cijenama nije u redu, ali ako je netko dovoljno sposoban kupiti i platiti preko neta, valjda može tih nekoliko sivih stanica upotrijebiti i za nabava.net/jeftinije.hr hihi
Staro 04.09.2024., 17:36   #2360
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor tskarda Pregled postova
Ja bih zabranio ovu temu s Mall.hr na pce forumu.

Toliko šljama izađe na površinu da mi je muka uopće biti ovdje na forumu s tim inspektoratima, prijavama i sličnime gdje ekipa nateže kožicu od sreće kad zajebe mall.hr za 1€ a kad oni trebaju dati 1€ više za novi uređaj onda kmečanje i prijava inspektoratu.

Budite muškarci, ne curice koje plaču, kako tu na forumu, tako i u mall.hru a i životu.

Ma sam sebi ću prijaviti post, pa modovi, maknite ga ako mislite da nije u redu.

Exy je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 18:26   #2361
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
ovo điberenje, ali doslovno điberenje kada je neki artikl debelo ispod cijene i onda plakanje mami da ne valja i da žele baš taj dio po toj cijeni mi je balkanizam na najjače.
jesi probao se uđiberit? jesi.
jel prošlo? nije.
i sad bi još prcao trgovca a već si se kod njega uđiberio više puta i bilo ti je dobro.
a u kurac ...

Ne znam kako je u zakonu ali ako su prodali robu koja je neispravna onda očekujem da:

ili poprave
ili zamijene

pogotovo ako imaju taj artikl i dalje u ponudi. Mislim da je legitimno to očekivati (ne zahtjevati).

Koje su obaveze trgovca u tom slučaju? Da li trgovac može po zakonu odbiti popraviti/zamjeniti i umjesto toga ponuditi povrat novca?
Staro 05.09.2024., 09:38   #2362
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
....pogotovo ako imaju taj artikl i dalje u ponudi. Mislim da je legitimno to očekivati (ne zahtjevati).

Koje su obaveze trgovca u tom slučaju? Da li trgovac može po zakonu odbiti popraviti/zamjeniti i umjesto toga ponuditi povrat novca?
Boldano je kljucno, "ako imaju". Kolega je napisao nesto ranije:

Citiraj:
Pa onaj prvi link tog diska je pobrisan, ovaj koji sad imaju na lageru (skuplji) je vjerovatno od drugog dobavljača i pod drugom šifrom ga vode pa ga zato dotična ne vidi.
....
Ja nisam pratio od pocetka, ali lako bilo kojoj inspekciji dokazu da se ne radi o istom artiklu, odnosno proizvodu koji je bio sa snizenom cijenom, bila greska ili ne. Makar takvih proizvoda ima i dalje ne webu.

Legit je ocekivati, ali boze moj, ako nema, ne-ma, povratom love nije nitko ostecen, right? Dobio koliko je platio.

Svojevremeno je bilo nesto placeno skupo, pa je nakon godinu dana dosta pojeftinilo pa se lik bunio da on ne zeli taj isti proizvod koji mu je trgovina nudila, vec povrat sredstava.
Citiraj:
Da li trgovac može po zakonu odbiti popraviti/zamjeniti i umjesto toga ponuditi povrat novca?
Moze. Nije trgovac odbio popraviti/zamijeniti, nego jednostavno nema tu mogucnost, nego povrat love.

Staro 05.09.2024., 09:40   #2363
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
A bilo je i obratnih slučajeva kada su komponente poskupile pa su prodavači vraćali lovu jer im je to bilo isplatljivije.
Staro 05.09.2024., 09:45   #2364
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Mall.hr (informacije i iskustva)

Kako dokažu inspekciji da nije isti proizvod ako je product number (PN) identičan?

Kupca boli lijevo jaje odakle trgovac naručuje robu. Niti se želi u to miješati niti se treba u to miješati. To nije njegov problem i ne treba biti njegov problem.

I dalje stoji pitanje: da li trgovac smije odbiti kupcu popravak/zamjenu uređaja i pod kojim uvjetima?

Kupac je nešto kupio po nekoj cijeni. Pošten deal. Trgovina mu kaže da mu ne može zamijeniti defektni proizvod a on vidi na webu da ga imaju. Kakvo “điberenje” se tu spominje?

Ono izgleda kao čisto izbjegavanje dodatnog troška reklamacije i to je valjda svima jasno.

Te fore “promijenili smo SKU pa je to sada drugi proizvod”… to je tako nisko i ljigavo da mi se gadi.

Zadnje izmijenjeno od: medo. 05.09.2024. u 09:52.
medo je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2024., 10:48   #2365
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Citiraj:
Boldano je kljucno, "ako imaju". Kolega je napisao nesto ranije:

Ja nisam pratio od pocetka, ali lako bilo kojoj inspekciji dokazu da se ne radi o istom artiklu, odnosno proizvodu koji je bio sa snizenom cijenom, bila greska ili ne. Makar takvih proizvoda ima i dalje ne webu.

Legit je ocekivati, ali boze moj, ako nema, ne-ma, povratom love nije nitko ostecen, right? Dobio koliko je platio.
narucio sam disk s "prvog" linka. kojeg su mi stornirali jer "nema vise". nakon par mailova i 10-15 dana su ipak "imali" disk i poslali su ga po cijeni od 77€. ali tada je vec drugi link bio aktivan s cijenom od 120€

tako da imaju ga cijelo vrijeme. i prica o tome da ga nemaju pada u vodu.

kao sto je netko napisao svaka cast vama i ostalim "manjim" trgovinama koje drze do sebe. ne bi mi to palo na pamet radit recimo kod future. (tamo cesto narucujem)

ali ako netko poput mall.hra prvo ima, pa nema, pa ima pa nema i onda dok ima uvjerava sve nas da ipak nemaju, e sry ali nece moci.

nije meni do diska niti 40ak eura ustede. kupio sam ga jer je bila dobra cijena i prezivio bi i bez njega. ali ne mozes me pravit ludim i uvjeravat da si mi stornirao disk jer ga nema a prodajes ga kasnije po vecoj cijeni...
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2024., 10:58   #2366
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Kako dokažu inspekciji da nije isti proizvod ako je product number (PN) identičan?

Kupca boli lijevo jaje odakle trgovac naručuje robu. Niti se želi u to miješati niti se treba u to miješati. To nije njegov problem i ne treba biti njegov problem.

I dalje stoji pitanje: da li trgovac smije odbiti kupcu popravak/zamjenu uređaja i pod kojim uvjetima?

Kupac je nešto kupio po nekoj cijeni. Pošten deal. Trgovina mu kaže da mu ne može zamijeniti defektni proizvod, a on vidi na webu da ga imaju. Kakvo “điberenje” se tu spominje?

Ono izgleda kao čisto izbjegavanje dodatnog troška reklamacije i to je valjda svima jasno.

Te fore “promijenili smo SKU pa je to sada drugi proizvod”… to je tako nisko i ljigavo da mi se gadi.
FYI - možeš imati isti proizvod sa dva različita PN-a. Radim u jednoj firmi koja je distributer za određene elektroničke proizvode te nam se zna dogoditi da na lageru imamo proizvod XY - PN abc i došao je po jednoj cijeni, i danas mi dođe isti taj proizvod XY - PN abd po drugoj npr. višoj cijeni. I kaj bi onda mi trebali prodavati ove nove po istoj cijeni kao stari ulaz jer eto zovu se isto? U "minus" se roba ne smije prodavati pa bi trgovina bila u prekršaju...

Krajnji trošak reklamacije trgovina nema (eventualno neki mali fee), već proizvođač - bilo da se servisira ili da se proizvod mijenja.

Popravak tj zamjena se itekako može odbiti ukoliko se reklamira i poziva na garanciju - npr. kod fizičkih oštećenja.
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2024., 12:01   #2367
jp_rv
Premium

ja i dalje ne shvaćam zašto se uopće nudi povrat para? kod reklamacije trošak trgovca je nula (ili gotovo nula), i taj trošak reklamacije ionako je već ukalkuliran u neku maržu / 1000kom (mi smo radili kalkulacije za to uzimajući u obzir neku statistiku kvarova u toj kategoriji proizvoda).

u cijeloj ovo litaniji nitko nije naveo tko je uvoznik za te seagate diskove koje ste kupili na akciji. je to mall, je to neki hr distributer?

neka ga pošalju na rma. dobit ćete seagate ref. disk preko reklamacije sa istim trajanjem jamstva kao i originalni disk. obzirom da je to tehnički DOA, možda seagate vrati retail disk, tko zna.

ako se s time ne slažete - imate opciju povrata para. niste ništa izgubili.
Staro 05.09.2024., 12:11   #2368
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Mall.hr (informacije i iskustva)

Pitao sam: “što ako je isti product number?” Ili još bolje, što ako je isti model a trgovac ne oglašava PN u opisu proizvoda?

U ovom slučaju nije spomenuto oštećenje proizvoda nego je kupac dobio oštećen proizvod. Kupac ima neka prava po tom pitanju. Da li trgovac smije uskratiti kupcu pravo na popravak/zamjenu i ponuditi mu isključivo povrat sredstava? I ako da, pod kojim uvjetima?

Jer koliko je meni poznato trgovac ima pravo na to ukoliko se proizvod više ne može nabaviti/zamijeniti (EOL) niti popraviti.

Uostalom što mene kao kupca treba brinuti odakle je disk nabavljen? Ako i to moram onda ću preskočiti posrednika jer mi on onda ne treba i naručiti ću direktno od proizvođača.
Staro 05.09.2024., 12:43   #2369
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Pa kaj ti nije jasno?
Trgovac uzme disk od uvoznika/distributera A, nakon što trgovac vrati taj DOA artikl, onda mu uvoznik A daje ili zamjenski artikl ili financijsko odobrenje.
Isto to onda trgovac ponudi kupcu.
Znači uvoznik A nema više tih diskova na lageru i odobrio je financijsko odobrenje. Trgovac nudi kupcu povrat novaca i sve je ok i po zakonu.

Naravno na webu trgovca postoji isti takav disk, koji je vjerojatno od uvoznika B i nema nikakve veze sa ovim prvim.
Ono što bi možda kupac htio da mu trgovac isporuči taj disk od uvoznika B, ali tu je samo stvar ulazne cijene. Ako je disk kod uvaoznika A bio 100€, a kod uvoznika B je 120€, zašto bi trgovac išao sebi u minus 20€ da pošalje kupcu disk? S druge strane ako je ista cijena, možda bi i mogao onda uzeti disk od uvoznika B i proslijediti kupcu, ali ne znam da li tu ima kakve dodatne papirologije kod tih kombinacija.

Po meni je trgovac ok napravio sve, ponudio je vjerojatno ono što mu je uvoznik dao kao opciju i to je to. Naravno da bi mi svi htjeli proći bolje, ali kaj je tu je

.
mbed je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2024., 13:58   #2370
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Da li išta od toga što si sada napisao stoji u Zakonu o obveznim odnosima? Ili bilo gdje drugdje!?

Kupac je sklopio ugovor s trgovcem a ne s njegovim dobavljačima. Kupac s tim nema nikakve veze.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na

OSZAR »