|
![]() |
#45394 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45396 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Schwalbe Fat Albert Front+Rear (njuskalo.hr) jos mi ovo ostalo 40 eur je za obje gume.... 59 eur je bila svaka na bikediscountu na snizenju...
![]() |
#45401 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
@zgmax - sa pravim MTBjcem to voziš "bez ruku" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45402 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45404 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45405 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45407 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Pa nisu slucajno poceli ugradjivati 60mm hoda u gravel bicikle...na kraju ce se zavrtit krug i hop - eto MTBa. Pa nisi zglobove na cesti nasao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45408 | |
Banned
|
Citiraj:
Evo obecajem snimim krug po dotki na gravelu, ak ga ne prodam u meduvremenu. 😝 U petak cu do cikla po novu sigmu i za vikend bi se mogao zapiciti cubeom na dotku. 😄 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45409 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ljudi koji posjeduju gravel znaju dobro za šta služi (gravel) zato se i zove tako ![]() Nemojte mi reci da možete to i sa cestovnim biciklom (da možete, ali kakva ce vam udobnosti na tome biti i koliko daleko cete stići?) Isto tako možemo pitati čemu postoji HT mtb bicikli, kad su FS udobniji? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45410 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Od cc 7-me godine vozio nešto malo BMX, Pony , te često "montić" sa prednjim amortizerom te ripnastim gumama po gradu :-) Rekao bih da sam dosta vješt u penjanju na bankinu/štrikanju oko bandera po gradu. Uzeo ljetos Nirone 7 (700x25c), par puta išao njime ZG istok- Čatež ob Savi , te do Ozlja/Karlovca na kupanje. Na ravnom ide ko kuga, 30 km/h držim po sat vremena bez preveć napora. Standardni bol u guzici + bol u vratu/leđima zbog gledanja gore da uočim šaht/rupu na vrijeme. Nisam imao nešto previše bolova u koljenima/nogama. Meni je taj tip volana teško smeće, ni u kom položaju ne mogu volan i kočnicu držati sa više od 1,5 prsta. Općenito osjećaj kontrole/sigurnosti na volanu mi je 2/5. Nema šanse da bi time na ikakvu podlogu osim ravne ili malo lošije ceste. Iste rute nakon toga odvezao po jednom sa Riverside 700 (700x38C gume), stavio bapski široki sic. Ide lako do cc 25kmh, standarni bol u guzici,ne bole me leđa/vrat. nešto veći umor u koljenima/nogama. Ne ispadnu mi oči od skeniranja svake je... rupe/ šahta. Spustio se njime 3/4 puta Markuševačim makadamom, 1/4 prehodao radi nešto većeg kamenja po cesti. Osjećaj sigurnosti na volanu/kočnici 5/5 Kak sam uzeo Riverside Nirone stoji nevožen. Jednostavno mi je prevelika mentalna tlaka pazit na svaku rupu/bankinu/šaht s njime po gradu. Ak sam dobro skužio neki sličnim (gravel) bicom sa širim gumama idu nizbrdo po šljunku/sitnom kamenju. ![]() Kako? Zadnje izmijenjeno od: klokan057. 23.10.2024. u 22:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45411 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
sve si rekao: Brzina nauštrb komforta. MTB je puno udobniji za vožnju, ali je također puno sporiji od gravela. Sve je stvar navike, naravno, ali za po gradu ne bih nikad gravela vozija, previše mi je neudoban. Hardtail + low rolling resistance gume i to je to, vozim 25-30 km/h sa njim, prosječna brzina 23 km/h od posla do kuće. Par puta sam iša sa cestovnjakom, MTB je puno ugodnije iskustvo, što je naravno logično. Brzina vs ugoda. Gravel je kao negdje na pola puta....
![]() |
#45412 |
Banned
|
Vidiš kod mene suprotno, meni se gravel pokazao kao najudobniji/najbrži i najzabavniji komjuter. Kad se stave malo šire gume, blago izgubiš osjećaj da je ispod tebe kruta vilica. ![]() Hardtail je sigurno udobniji, ali je trom/težak i spor sa ripnama i širim gumama. Iako za ZG rupetine najidealnija bi bila XC Fulka od kojih 10-11kg. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45413 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja rokam 40km dnevno komjut sa Tribanom RC120 i road gumama od 32mm. Za prosjeke brzine od 30+ km/h, to mi je najbolji kompromis u smislu brzine/udobnosti ![]() Na 38mm gravel gumama sam već ponešto sporiji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#45415 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Kupio sam Konu kahunu i stavio cestovne gume, mislio kako ce to biti super za na posao. Well je, ali nemogu si pomoci, vilica je uzas, gledam neku bolju sa 130 hoda i da pise Z-Works gore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45417 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45420 |