Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.03.2025., 15:13   #2431
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Ja sam u PBZu i tamo sam predao zahtjev za stambeni kredit (i svu potrebnu dokumentaciju), te od predanog zahtjeva sam cekao 3 radna dana da obidju lokaciju vezano za procjenu, i tjedan kasnije (prosli tjedan) je sve stiglo u banku, i sad cekam odobrenje kredita (navodno moguce ovaj ili sljedeci tjedan).
Za sada ide sve ok, nadam se da nece biti nekih komplikacija
Za one koji prate, krajem proslog tjedna mi je odobren kredit, tako da ulazim u zavrsnu fazu kupnje
PBZ se pokazao za sad ok

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 15:17   #2432
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Svaka čast.

Sretno dalje!
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 15:42   #2433
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor salvarez Pregled postova
Zanimam se oko stambenog kredita za izgradnju kuce, znate mozda koja jos banka osim ZABE ima mogucnost hipoteke na postojece gradevinsko zemljiste?
Erste, upravo dobio kredit. Znači na buduću vrijednost, upisuju se na zemljište. 2.8 kamata
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 19:41   #2434
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Znam da je bilo riječi o porezu na nekretnine, ali nisam pratio nastavu. Ima negdje online obrazac za to ispuniti?
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 19:53   #2435
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor Tulio Pregled postova
Ima netko iskustva sa reprogramom stambenog kredita?

Imam kredit iz 11mj/2023 po 3,75%, sad vidim da se ista banka (Erste) reklamira po 2,80%?
Evo da odgovorim sam sebi.

Prosli tjedan me zvala bankarica, kaze ispuni samo zahtjev za smanjenjem kamatne stope na trenutno valjanu stopu, skenirao i poslao, za 5 dana otisao potpisati Anex ugovora i sa 3,75% smanjena kamata na 2,80%.
Tulio je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 19:56   #2436
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
Znam da je bilo riječi o porezu na nekretnine, ali nisam pratio nastavu. Ima negdje online obrazac za to ispuniti?
Bratić mi bez veze diže paniku zadnji dan. Vlasnik sam jedne nekretnine 1/1 i tu imam prebivalište, a za drugu sam suvlasnik i čekam odobrenje kredita da budem i tu vlasnik 1/1, a i na toj drugoj neko ima prebivalište. Jedino na ovoj di je moje prebivalište ne plaćam komunalnu naknadu.
Staro 31.03.2025., 22:27   #2437
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Tvoj bi bio slučaj 4 https://porezna-uprava.gov.hr/UserDo...pdf?vel=175886

Ako je netko tamo prijavljen onda teoretski ne bi ništa trebali sl(r)ati.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2025., 06:20   #2438
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Tvoj bi bio slučaj 4 https://porezna-uprava.gov.hr/UserDo...pdf?vel=175886

Ako je netko tamo prijavljen onda teoretski ne bi ništa trebali sl(r)ati.
Thank you 🍺👍

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Staro 01.04.2025., 16:25   #2439
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
I tako ti je istekao rok za slanje Neka nam je svima sa srećom, mislim da budu iznenađenja i veselja na kraju godine.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 10:19   #2440
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Pitanje za ekipu koja je uzimala stambeni u zadnje vrijeme. Jel ste pod normalno dobili za ovjeru dokument u kojem se odričete zaštite za ovrhu na jedinoj nekretnini u vlasništvu?
Staro 03.04.2025., 12:56   #2441
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Pitanje za ekipu koja je uzimala stambeni u zadnje vrijeme. Jel ste pod normalno dobili za ovjeru dokument u kojem se odričete zaštite za ovrhu na jedinoj nekretnini u vlasništvu?

Ako ti je to jedina nekretnina, i na njoj ti je upisana hipoteka Banke, svaka Banka to traži.
Isto kao i suglasnost supružnika, onda potvrdu da nisi u braku, izvanbračnoj i istospolnoj zajednici
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 13:26   #2442
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Hipoteka na nekretninu je osiguranje za banku, ako nećeš plaćati kredit, ostaješ bez nekretnine.
Staro 03.04.2025., 13:47   #2443
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Hipoteka na nekretninu je osiguranje za banku, ako nećeš plaćati kredit, ostaješ bez nekretnine.
Ne hipoteka. Ovo je kredit na buduću vrijednost. Ovršni zakon prijeći da ti uzmu nekretninu ako je jedina a ta izjava im omogućava da je uzmu. Inače ništa od kredita.
Staro 03.04.2025., 14:00   #2444
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Pa to sam i mislio, ne mogu ti uzeti tak nešto ako im ne omogućiš izjavom/odricanjem
Staro 03.04.2025., 14:19   #2445
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Pa to sam i mislio, ne mogu ti uzeti tak nešto ako im ne omogućiš izjavom/odricanjem
Ma da, izađe te kao hipoteka kako god okreneš. Ali ono kad čitaš...bolje da ne čitaš, samo potpišeš i ajmo graditi 😁
Staro 03.04.2025., 18:58   #2446
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Nažalost neide drugačije, radiš za sebe, znaš da moraš otplatiti i to je to.
Staro 06.04.2025., 02:09   #2447
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Koju papirologiju je potrebno priložiti od zamjenske nekretnine prilikom dizanja stambenog kredita za banku?

EDIT:
Ovo je potrebno pa mozda nekom pomogne:
• ZK izvadak (ne stariji od 8 dana od datuma zaprimanja)
•⁠ ⁠Posjedovni list
•⁠ ⁠⁠Izvadak iz katastra sa identifikacijom cestica
•⁠ ⁠⁠Gradevinska dozvola
•⁠ ⁠⁠Uporabna dozvola ili Rijesenje o izvedenom stanju
•⁠ ⁠⁠Energetski certifikat ne stariji od 10 godina

Zadnje izmijenjeno od: benny_blanco. 07.04.2025. u 08:59.
benny_blanco je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 08:16   #2448
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Za one koji prate, krajem proslog tjedna mi je odobren kredit, tako da ulazim u zavrsnu fazu kupnje
PBZ se pokazao za sad ok
Evo danas isla isplata prema prodavatelju ..
Sve u svemu ugodno iskustvo s PBZom, sto se mene tice

A sad se selim na temu adsptacije stana

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 08:54   #2449
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Ja sam svu dokumentaciju za kredit predao 8.3. i još mi nije odobren u HPB-u.
Prošli tjedan su me tražili novu platnu listu (zadnju koju nemaju) i prekjučer su me tražili da na predugovoru o kupoprodaji promijenimo datum jer je tamo na starom bilo navedeno da će se kupoprodaja realizirati do 31.3.2025 s mogućnošću produljenja za mjesec dana. Predugovor je potpisan 25.2.2025.
Kako je moguće da to tolko traje? Ne znam više kaj da si mislim.
Staro 11.04.2025., 09:52   #2450
KrunoSTc
Owner

KrunoSTc's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Prošli tjedan su me tražili novu platnu listu (zadnju koju nemaju) i prekjučer su me tražili da na predugovoru o kupoprodaji promijenimo datum jer je tamo na starom bilo navedeno da će se kupoprodaja realizirati do 31.3.2025 s mogućnošću produljenja za mjesec dana. Predugovor je potpisan 25.2.2025.
manjak ljudi, preveliki broj kredita.
uglavnom zaprimili su tisuće zahtjeva a jako mali broj ljudi od poslovnice, riska, administracije.
KrunoSTc je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 09:58   #2451
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
A si zvao i pitao?

Mislim, logično je što kolega iznad kaže, ali ja zovem, nemam šta izgubiti.
Staro 11.04.2025., 10:16   #2452
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Zvao prošli tjedan u srijedu, rekla mi je da se strpim još malo. Zvao danas, više mi se ni ne javlja.

Staro 11.04.2025., 10:18   #2453
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Evo, baš sam sad kolegu tu na poslu pital.

Kaže on da su mu prije 3 tjedna rekli da će biti za tjedan dana (znači prije 2 tjedna je trebalo biti).

Još čeka.
Staro 11.04.2025., 10:22   #2454
KrunoSTc
Owner

KrunoSTc's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Zvao prošli tjedan u srijedu, rekla mi je da se strpim još malo. Zvao danas, više mi se ni ne javlja.

preveliki zalogaj, očitu su svi na rubu živčanog sloma posebice bankari u poslovnici.
svakako ili odi tamo ili zovi i budi uporan. Naglasi da te stavljaju u nezgodnu poziciju radi novih anexa ugovora produžavanja rokova, potencijalni gubitak kapare itd..
KrunoSTc je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2025., 14:47   #2455
benny_blanco
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Ekipa zna li netko što predstavlja izvedbeni Troškovnik? Za kredit u banci traže mi taj troskovnik te ne priznaju projektni..
Staro 16.04.2025., 15:16   #2456
antebr
Premium
Moj komp

antebr's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor benny_blanco Pregled postova
Ekipa zna li netko što predstavlja izvedbeni Troškovnik? Za kredit u banci traže mi taj troskovnik te ne priznaju projektni..
Jesi im dao troskovnik sa svim stavkama ili si dao rekapitulaciju po pojedinim mapama?
Izvedbeni troskovnik se radi uz izvedbeni projekt, ako gradis obiteljsku kucu nisi duzan raditi izvedbeni projekt.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
antebr je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2025., 15:36   #2457
benny_blanco
Moj komp

benny_blanco's Avatar

STAN: kupovina, krediti, APN...

Citiraj:
Autor antebr Pregled postova
Jesi im dao troskovnik sa svim stavkama ili si dao rekapitulaciju po pojedinim mapama?
Izvedbeni troskovnik se radi uz izvedbeni projekt, ako gradis obiteljsku kucu nisi duzan raditi izvedbeni projekt.

Dao sam im rekapitulaciju po mapama. Radi se o obiteljskoj kući i zahtijevaju izvedbeni troskovnik

Zadnje izmijenjeno od: benny_blanco. 16.04.2025. u 15:59.
Staro 16.04.2025., 15:40   #2458
antebr
Premium
Moj komp

antebr's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor benny_blanco Pregled postova
Dao sam im rekapitulaciju po mapama. Radi se o obiteljskoj kući i zahtijevaju izvedbeni troskovnik

Sent from my iPhone using Tapatalk
Moras im dat troskovnik sa jedinicnim cijenama i kolicinama. Iz rekapitulacije se ne vidi nista.
Pretpostavljam da si posebno ugovorija izradu troskovnika uz glavni projekt?
A ionako ti treba za ugovaranje radova sa izvodacem.

antebr je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2025., 15:58   #2459
benny_blanco
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Citiraj:
Autor antebr Pregled postova
Moras im dat troskovnik sa jedinicnim cijenama i kolicinama. Iz rekapitulacije se ne vidi nista.
Pretpostavljam da si posebno ugovorija izradu troskovnika uz glavni projekt?
A ionako ti treba za ugovaranje radova sa izvodacem.

Također iz troškovnika koji sam priložio uz rekapitulaciju vidljiva cijena za:
- pripremne radove
- zemljane
- betonske i AB
- zidarske
- krovopokrivacke
- gipsaraki
- izolateraki
....
I svi ostali, i dalje traže izvedbeni troskovnik
Staro 16.04.2025., 16:13   #2460
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
mali hint, ja sam svoju bankaricu u zabi pred 2 godine pito za te iznose dal ko gleda, ona kaže da u svojih 20g nije nijedan troškovnik pročitala nego samo pogledala sumu, tak da se da i namjestit po potrebi za banku

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na

OSZAR »