Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.02.2025., 14:42   #5551
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ne dolazi u obzir pločice, kuhinja i hodnik i kupaona eventualno.

Dnevna pločice?

Užas.

Bez obzira, bila imitacija drva ili ne, užas.
Pa ak ide u rentu zašto ne.

Meni osobno keramika samo u kupaonu i vešeraj dolazi u obzir. Parket sam si svugdje protegnuo, i preko kuhinje i hodnika. Al za rentanje, nemam problema s tim. Imitacija drva i dobro. Pogotovo još ako je i podno u igri.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2025., 15:05   #5552
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ja ne mogu smislit keramiku sa uzorkom drva, ima puno ljepših uzoraka za odabrati. U sobe se uvijek može staviti tepih oko kreveta, tako da je keramika čest izbor za sobe u apartmanima.

Mi na podovima imamo: Prizemlje mikrocement; 1. kat parket, u kupaonici mozaik keramika 4x4cm; potkrovlje parket i kupatilo mikrocement

Prizemlje: ulaz, radna sobica, wc/praonica, kuhinja i blagovaonica
Kat: Dnevni boravak, kupaonica, soba
Potkorvlje: Soba i kupaonica

Zadnje izmijenjeno od: murina. 07.02.2025. u 15:10.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2025., 16:20   #5553
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Mnogi su odustali od skidanja istog... Jos ako je dobro odradjeni i ispolirani yugo stil, to je bezvremenski dragulj (ovisi s koje strane ga gledas):

https://www.reddit.com/media?url=htt...cpf6vlyla1.jpg

Mrzim taj pod u toj boji, vidjao sam ga u stanovima, podsjeca me na popisana stubista valjda svake zgrade izgradjene do 1991 Ili nadgrobne ploce

Točno to.
Stepenice su skoro identčne. Zafrkavali smo se prilično dok nismo dolje prošli s jednim kaučom i krevetom (razlomljeno u komadima), a još me čekaju ormari iz 3 prostorije, kuhinja i druga spavaća

Nažalost od takvog materijala je i pod u kuhinji i kupaonici
Fotkam ono drugo neidentificirano čudo što je na podu u hodniku i dnevnoj pa postam ovdje...
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2025., 19:27   #5554
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Jel netko od vas ugrađivao biološku septičku jamu? Neke preporuke firme i cijene bile bi info od koristi. Naime, na lokaciji gradnje stambene kuće nije jos prosla gradska kanalizacija, tako da gledam alternative za odvod.
benny_blanco je online   Reply With Quote
Staro 14.02.2025., 19:27   #5555
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Ajd baš javi kada dođe, moram i mi na vikendici promjeniti vrata.

Cijene su im super, mene je samo motor od Hormanna za kuću došao oko 5000 kn.

baš robusno izgledaju, Novoferm 6m širina, preko 2 visina, 9h postavljanje trajalo
Staro 14.02.2025., 19:45   #5556
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Kave su to vidne metalne konstrukcije izmedju panela, bas grdo izgleda, kao neki debeli trokuti?

Ja sam prije 5 godina kupio Hormann od 5m sirine i 2.25m visine + panel za pin otključavanje. Bila je tada neka skupa ponuda od 18700kn (s motorom) i onda sam skoro odustao (nasao neka noname za 12000) i dok sam 2-3 tjedna pregledavao ponude javio mi čovjek iz Hormanna da ce biti neka akcija na odredjene modele tih 5m verzija i srecom moja upala u tu akciju tako da je na kraju ispalo 14700kn s tim da je pin panel 1400kn u toj cijeni..

Kod tih noname/manje poznatih je najveći bed podrška ako nešto zatreba nakon xy godina...
Staro 14.02.2025., 19:48   #5557
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Kave su to vidne metalne konstrukcije izmedju panela, bas grdo izgleda, kao neki debeli trokuti?
to sam i ja pitao, vele ojačanja zbog širine malo veće, obično su vrata 3-5m
Staro 14.02.2025., 20:17   #5558
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
to sam i ja pitao, vele ojačanja zbog širine malo veće, obično su vrata 3-5m

Opa, stigla vrata. Jesi zadovoljan?
Bar je i serviser odmah blizu ak slučajno kaj zatreba
Staro 14.02.2025., 20:20   #5559
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

nije serviser, vlasnik, drugi servisiraju

za sad odlično djeluje, brza su za veličinu tu, paneli su baš debeli i čvrsti, vidjet ćemo kak će se pokazat dugoročno

3000€ u odnosu na hormanovih 4500€
Staro 14.02.2025., 20:25   #5560
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Aha, mislio sam da i servisira isto.

Ajd super, sam neka dobro služe da me ne proklinješ poslije
Staro 14.02.2025., 20:48   #5561
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
nije serviser, vlasnik, drugi servisiraju

za sad odlično djeluje, brza su za veličinu tu, paneli su baš debeli i čvrsti, vidjet ćemo kak će se pokazat dugoročno

3000€ u odnosu na hormanovih 4500€
Evo kod mene ponuda za horman vrata 5x2.2m s montažom 2124€

Ne kužim gdje se napravila tolika razlika.
benny_blanco je online   Reply With Quote
Staro 14.02.2025., 20:57   #5562
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

A moji u familiji nedavno montirali ulazna vrata u dvoriste, ponuda preko super frenda koji ujedno i radi ta vrata (~6m duzine, klizna, bez ikakvih motora i icega) - 3200eur. Prijateljska cijena, jel To je valjda ta cijena kada znas da ti dolazi klijent na povjerenje i koji ne trazi drugu ponudu.

Kad vidim ova garazna za 3000 eura, ova klizna bi trebala kostati 300 eura.
Staro 14.02.2025., 20:57   #5563
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

da su mi vrata 5m bilo bi mi skoro ko ova što sam platio, ali pošto su 6m, nema popusta ni ničeg, jer je sve custom
Staro 14.02.2025., 21:07   #5564
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
A moji u familiji nedavno montirali ulazna vrata u dvoriste, ponuda preko super frenda koji ujedno i radi ta vrata (~6m duzine, klizna, bez ikakvih motora i icega) - 3200eur. Prijateljska cijena, jel To je valjda ta cijena kada znas da ti dolazi klijent na povjerenje i koji ne trazi drugu ponudu.

Kad vidim ova garazna za 3000 eura, ova klizna bi trebala kostati 300 eura.
Proslo lito stavija slično 5.30m 1300€ sa rukama lokalni na crno varioc ,sad gledam motor kako šta,firma koju sam kontaktira mi je prvo dala cifru slicno tvojoj i to da trebam cekat nekih 5,6 misec da dođu radit reko ne hvala eto naša preko prijatelja, jedino šta sam mora pinel i boja rad po njima cca 2 sata dvije ruke.

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2025., 22:16   #5565
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Motor je najmanji trošak, za 200 eura uzmeš Chamberlain top model, montiraš sa frendom za jedno popodne.

https://www.amazon.de/Chamberlain-pr...1zcF9hdGY&th=1

Nego, @mamutarka, ne vidim nigdje torzijsku oprugu. Kako planiraš otvarati vrata u slučaju nestanka struje/kvara motora, ili općenito rukom?

https://veterangaragedoor.com/faq/ga...one-is-better/
sti je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2025., 23:21   #5566
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

montirana je na kraju, ne vidi se bravica mala u kojoj je sajla koja se povuče i podigne vrata
Staro 15.02.2025., 15:54   #5567
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor benny_blanco Pregled postova
Evo kod mene ponuda za horman vrata 5x2.2m s montažom 2124€

Ne kužim gdje se napravila tolika razlika.
Čim je nešto custom, ili van standarda cijena ode u nebo. Prije par godina situacija
Horman protupožarna sobna vrata 180x200 ili nešto tqko prodaju se u Bauhausa za 1200 kn.
Meni treba dimenzija 160 x 200 ili nešto tako, pošaljem nacrt, ponuda za moja vrata van dimenzije je 6000 kn

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je online   Reply With Quote
Staro 15.02.2025., 17:18   #5568
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
U spavaću sobu stavi laminat, ostalo keramiku.

IMHO laminat je sranje.
Staro 15.02.2025., 17:30   #5569
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
@c-shadow
keramika samo u kupaonicu. ja ne bi ni to da postoji neko drugo riješenje.
ako ćeš uskoro stanovati tamo ili u nekom kraćem roku prodavati odi na parket svugdje. čak i najjeftiniji parket je bolji od laminata. meni je trenutačno sve laminat u kući jer nisam imao novaca tada - prije 10 godina - i užasan je iako je tip top postavljen i nitko nije ni skužio da je laminat zbog uzorka. hladan je za popizdit. ako nije na pločicama ili jako ravnom betonu prije ili kasnije krenu cvrčci.
ja osobno bi uzeo vinil ili drvo ako se ide na podno što se tiče podnih obloga.

za izolaciju: ako ne smiješ staviti stiropor na vanjski dio zida ili kao zajednica ne možete se dogovoriti za komplet stavljanje stiropora onda poslušaj arhitekta ili majstora što ti je najbolje za unutra.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2025., 18:03   #5570
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
ako nije na pločicama ili jako ravnom betonu prije ili kasnije krenu cvrčci.
Ja sam kupio najjeftinije moguce plocice i to neke za zid, nisu za pod i postavio u blagavaonu cca 12m2 i onda na tu ravnu povrsinu onaj jako tanki zeleni stiropor za laminate i laminat 8mm. Nit je hladan nit mrda ista igdje niti se cuje kod hodanja, milina... evo sad ce 6 godina.
Staro 15.02.2025., 18:30   #5571
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
@c-shadow
keramika samo u kupaonicu. ja ne bi ni to da postoji neko drugo riješenje.
ako ćeš uskoro stanovati tamo ili u nekom kraćem roku prodavati odi na parket svugdje. čak i najjeftiniji parket je bolji od laminata. meni je trenutačno sve laminat u kući jer nisam imao novaca tada - prije 10 godina - i užasan je iako je tip top postavljen i nitko nije ni skužio da je laminat zbog uzorka. hladan je za popizdit. ako nije na pločicama ili jako ravnom betonu prije ili kasnije krenu cvrčci.
ja osobno bi uzeo vinil ili drvo ako se ide na podno što se tiče podnih obloga.

za izolaciju: ako ne smiješ staviti stiropor na vanjski dio zida ili kao zajednica ne možete se dogovoriti za komplet stavljanje stiropora onda poslušaj arhitekta ili majstora što ti je najbolje za unutra.
Ne može se ništa staviti na fasadu izvana, situacija je nažalost takva s tom zgradom. Majstori preporučaju 5cm izolacije iznutra na vanjske zidove+ knauf, još nismo odlučili da li stiropor ili vuna, naginjem ovom drugom.
Ne ide podno. Tj. išlo bi da imam kako to grijati, ali nažalost ostaje mi samo struja, a za to nemam kamo niti klimu postaviti sad radi novog zakona. Za pod nisam još ziher. čekam arhitekta idući tjedan da dovrši nacrte. U sadašnjem stanu imam onaj kvazi parket s dugačkim daskama koji se postavlja kao laminat. Dobra izolacija ispod i nije mi hladan. Jedino je premekan - ženici je ispala pegla i doslovno se zabila na špicu u pod, ostao krater
U ovom starom stanu je klasičan starinski parket u 3 prostorije, samo je propao od ulaska vode ispod vrata balkona, rasušio se i digao na nekim mjestima.

Pretpostavljam da se stari parket ne može izvaditi van i ponovno iskoristiti?
Valjda bi u 3 prostorije bilo zdravoga za složiti recimo za dnevnu, prebrusiti i polakirati.
Staro 15.02.2025., 18:39   #5572
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Može lijepit laminat pa ne imat zvukove nakon xy godina.
Slažem se, parket je bolje rješenje, pogotovo masiv, ali i financijski veći zahvat. Ako će u rentu, ne znam koliko je to potrebno da se ide na parket.
Staro 15.02.2025., 18:41   #5573
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Adaptacija kuće/stana

Ako misliš na onaj stari YU parket - teško. S tim više nitko ne radi. Mi smo ga htjeli zadržati ali je nemoguća misija naći nekoga tko će to vratiti nakon skidanja.

Osim toga taj 40 godina stari parket od punog drveta je jako opraštao neravan pod na kojem je bio. Tek kad smo to digli imali smo što vidjeti.

Sad stavljamo pločice na ulaz u stan do pola hodnika i u kuhinju. U ostatku stana će biti 2.5cm parket nakon glazure da se sve to savršeno poravna.
Staro 15.02.2025., 18:44   #5574
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ma sve u LVT, može i u kupaonu, i na podno itd
Staro 15.02.2025., 18:45   #5575
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ja sam kupio najjeftinije moguce plocice i to neke za zid, nisu za pod i postavio u blagavaonu cca 12m2 i onda na tu ravnu povrsinu onaj jako tanki zeleni stiropor za laminate i laminat 8mm. Nit je hladan nit mrda ista igdje niti se cuje kod hodanja, milina... evo sad ce 6 godina.
Možda se tebi ne čini hladan, no da mjesto njega imaš vinil ili parket, skužio bi o čemu pričamo. Pogotovo zimi.
Laminat je hladan i gotovo, takav je.
Osim ak imaš podno grijanje i laminat za podno.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2025., 19:19   #5576
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ako misliš na onaj stari YU parket - teško. S tim više nitko ne radi. Mi smo ga htjeli zadržati ali je nemoguća misija naći nekoga tko će to vratiti nakon skidanja.

Osim toga taj 40 godina stari parket od punog drveta je jako opraštao neravan pod na kojem je bio. Tek kad smo to digli imali smo što vidjeti.

Sad stavljamo pločice na ulaz u stan do pola hodnika i u kuhinju. U ostatku stana će biti 2.5cm parket nakon glazure da se sve to savršeno poravna.

Da, na taj YU parket sam mislio.
Mlad je, taman je napunio 57g
Staro 15.02.2025., 21:29   #5577
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Možda se tebi ne čini hladan, no da mjesto njega imaš vinil ili parket, skužio bi o čemu pričamo. Pogotovo zimi.
Ma nije hladan 100%, znam dobro sta je parket i to YU parket koji je jos dan danas u stanu gdje mi mama zivi i gdje sam ja zivio do 19 godine.

U dnevnoj/hodniku/sobama joj je parket i plinska pec i naslanja se dnevna na otvorenu ( parket ) blagavaonu sa kuhinjom ( neke plasticne plocice ) gdje je sporet na drva, uvijek smo ko djeca hodali bosi ili u carapama. Sto je najveci stos stan je u visokom prizemlju ispod kojeg su podrumi kako nas tako i od drugih stanara.

Ovdje u kuci ispod blagavaone imam podrum! Nije ispod cjele blagavaone ali pola sigurno ali isto tako priznajem da je laminat u sobama od ulice hladniji i osjeti se to no zasto? Prvo, zena je to radila dok mi nije bila zena i laminat 7mm je stavljen na goli beton a ispod je onaj tanki bijeli filc. U blagavaoni prvo sam poljepio plocice da dobijem ravninu a onda je isao zeleni stiropor, mislim da je 2-3mm i naregan je sto se okrece prema dolje i onda je isao laminat 8mm. U toj blagavaoni ja imam "ured" di je komp itd... ili sam bos ili u carapama, cesce sam doslovce bos jer me carape nekad zivciraju.

Lozi se 5m dalje u kuhinji koja je spojena sa tom blagavaonom i visak odlazi u dnevnu i sobe koje imaju plin na centralno.
Ovo sam stavio ispod laminata:

https://hobicentar.hr/proizvod/podna...ofifloor-3-mm/
Staro 16.02.2025., 01:13   #5578
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
A gle, ja imam 12 mm laminat i 5 mm podlogu ispod njega pa i dalje tvrdim da mi je toplije za stopala bilo dok je bio parket.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2025., 05:26   #5579
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
"toplije za stopala", vječna tema u rangu propuha kao tihog ubojice.

postoji nešto zvano toplinska vodljivost. kad bosim nogama staneš na metal ili beton, imaš osjećaj da je hladan, a zapravo je iste temperature kao i drvo ili keramika u toj istoj prostoriji i ima ogromnu toplinsku vodljivost, odnosno noge predaju "toplinu" na taj drugi materijal i javlja se osjećaj hladnoće.

s druge strane, ako bosim nogama u istoj prostoriji staneš na ploču stiropora, imaš osjećaj da "grije" jer je toplinsla vodljivost jako niska i noga ne gubi toliko "topline", već se ona odbija od materijala pa nije hladno za noge.

parket zbog masivnosti ima manju toplinsku vodljivost od laminata i to je cijela priča, ali u kombinaciji s podnim grijanjem nema govora o hladnom podu. ljeti je laninat na bosu nogu hladan, ali takav i treba biti, taman da klima manje radi
adaksinjo je online   Reply With Quote
Staro 16.02.2025., 07:24   #5580
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ne može se ništa staviti na fasadu izvana, situacija je nažalost takva s tom zgradom. Majstori preporučaju 5cm izolacije iznutra na vanjske zidove+ knauf, još nismo odlučili da li stiropor ili vuna, naginjem ovom drugom.
Ne ide podno. Tj. išlo bi da imam kako to grijati, ali nažalost ostaje mi samo struja, a za to nemam kamo niti klimu postaviti sad radi novog zakona. Za pod nisam još ziher. čekam arhitekta idući tjedan da dovrši nacrte. U sadašnjem stanu imam onaj kvazi parket s dugačkim daskama koji se postavlja kao laminat. Dobra izolacija ispod i nije mi hladan. Jedino je premekan - ženici je ispala pegla i doslovno se zabila na špicu u pod, ostao krater
U ovom starom stanu je klasičan starinski parket u 3 prostorije, samo je propao od ulaska vode ispod vrata balkona, rasušio se i digao na nekim mjestima.

Pretpostavljam da se stari parket ne može izvaditi van i ponovno iskoristiti?
Valjda bi u 3 prostorije bilo zdravoga za složiti recimo za dnevnu, prebrusiti i polakirati.
Ako ti je laminat premekan, imaš vinil. Odi do Bauhausa ili negdje gdje ga prodaju pa malo vidi o kakvom je tu materijalu riječ, maltene ko plastika.

Što se podnog tiče, imaš i podno na struju, samo nisam neki pobornik jer je i dalje to elektrootporno grijanje koje cucla struju, ali ako se ionako planiraš grijati na obične grijalice - razmisli i o njemu...

Stan u koji sam se uselio je imao pločice u db+kuhinja, stajati na tome po zimi je bilo užas preko toga sam stavio vinil i za sad sam jako zadovoljan. Ispod njega ide guma za vinil i nema osjećaja ko na laminatu da pod lagano "pliva", a i vodootporan je pa sam ga mogao staviti i u kuhinju...
tiki66 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na